Știați că inclusiv ouăle proaspete pot fi contaminate cu Salmonella? Sfaturi pentru a vă menține bucătăria dezinfectată și fără agenți periculoși.
Împărtășiți propriile sfaturi:

Sfaturi pentru bucătărie

  • Conform Organizației Mondiale a Sănătății, ar trebui să folosim echipamente și ustensile separate, cum ar fi cuțitele și tocătoarele, pentru manipularea alimentelor crude.
  • Mențineți frigiderul la o temperatură de 0 până la 4°C și curățați-l cât mai regulat posibil.
  • Spălați coșul de gunoi cel puțin o dată pe săptămână.
  • Ouăle proaspete uneori pot fi contaminate în mod natural cu Salmonella, într-o doză care nu este periculoasă pentru sănătate, dar care poate deveni periculoasă foarte rapid. Proliferarea bacteriană poate crește de la 5 la 100 de miliarde într-o singură noapte de depozitare la peste 20°C. Luați-vă măsuri de precauție de fiecare dată când le utilizați în bucătărie. Cercetătorii au bătut ouă contaminate cu Salmonella cu lapte și făină pentru a face aluat de clătite. Apoi, au analizat obiectele așezate în jurul lor, care fuseseră sterilizate anterior. După ce au bătut ouăle cu furculița, Salmonella s-a răspândit pretutindeni până la un metru în jurul bolului (clanțe și mânere, pereți, robinete, suprafața de lucru, podea). După ce le-au bătut cu un mixer electric într-un bol deschis, Salmonella a fost identificată la trei sau patru metri de bol. Concluzie: alegeți mai bine un mixer închis, pe care să îl dezinfectați cu atenție după utilizare.