Coronavirus curățare și dezinfecție

Coronavirus, curățare și dezinfecție

Ghid pentru curățarea și dezinfectarea corecte ale locuinței
*Eficace împotriva SARS-COV2 conform standardului EN 14476 (1min).
Covid19
Coronavirus

Ce este COVID-19?

Conform definiției Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), coronavirusurile (CoV), coronaviruses (CoV) reprezintă o familie numeroasă de virusuri care pot cauza boli atât la animale, cât și la oameni.

În cazul oamenilor, coronavirusurile cauzează infecții respiratorii care produc în majoritatea cazurilor o simptomatologie ușoară. Cu toate acestea, aceste virusuri pot provoca și boli mai grave, precum Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) – înregistrat pentru prima oară în 2012 – and şi Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) – înregistrat în 2002 -. 

SARS-CoV-2 este o nouă tulpină de coronavirus care afectează persoanele, al cărui focar inițial a fost raportat în luna decembrie a anului trecut în orașul Wuhan (provincia Hubei, China) și care s-a propagat în alte țări, între printre care și România. COVID-19 este numele bolii cauzate de acest virus. .

Cum se transmite COVID-19?

Când o persoană infectată vorbește, tușește sau expiră elimină picături provenite din nas sau din gură care cad pe obiectele și suprafețele din jurul acesteia. Dacă o persoană neinfectată atinge aceste suprafețe și după aceea duce mâna la gură, la nas sau la ochi, se poate infecta și contracta boala COVID-19. Se mai poate infecta inhalând particulele răspândite de persoana infectată când vorbește, tușește sau expiră.

Ce pot face pentru a evita propagarea virusului?

Toți putem să luăm măsuri de prevenție pentru a reduce probabilitatea de a contracta sau transmite boala COVID-19.
 • Spălați-vă mâinile frecvent și intens, folosind apă și săpun sau, în absența acestora, un dezinfectant hidroalcoolic pentru mâini.
 • Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.
 • Când tușiți sau strănutați folosiți șervețele de unică folosință sau apropiați gura de partea interioară a cotului. Nu vă acoperiți niciodată cu mâinile.
 • Curățați și dezinfectați spațiile comune sau suprafețele de contact frecvent.
 • Stai acasă; ieși afară numai din motive de primă necesitate, reducând la minimum numărul persoanelor cu care intri în contact.
 • Păstrează o distanță de siguranță de doi metri față de celelalte persoan.
 • Urmați întotdeauna indicațiile autorităților locale.
stop_covid_2

Sunt eficace produsele Sanytol în ceea ce privește COVID-19?

Cu toate că acest nou virus (SARS-CoV-2) nu este disponibil pentru experimentare în teste de eficacitate, diverse produse Sanytol (precum Sanytol Universal, Sanytol Soluție de Curățat Casa, Sanytol Geluri dezinfectante de mâini și Sanytol Casă și Textile) au fost testate împotriva altei tulpini din aceeași familie de virusuri, coronavirusul uman 229E, și s-au dovedit eficace în eliminarea acestuia. Comunitatea științifică consideră că o familie de virusuri, în acest caz coronavirusurile, prezintă o structură atât de asemănătoare că sensibilitatea sa la produsele dezinfectante nu ar trebui să varieze. Astfel, este de așteptat ca produsele SANYTOL menționate să fie eficace împotriva virusului COVID-19.

Produse care pot fi folosite pentru dezinfectarea locuinței tale

Pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor:

SANYTOL DEZINFECTANT UNIVERSAL

 • Produs de curățare și dezinfectant multi-suprafețe.
 • Este eficace nu numai împortiva virusului gripal A (H1N1), virusului Herpes simplex tip 1, Coronavirusului uman 229E, SARS-CoV-2. A bacteriilor (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Campylobacter jejuni, Clostridium sporogenes, Shigella flexneri, Salmonella enterica, Listeria monocitogenes) și a ciupercilor (Candida albicans. Ciuperci: Aspergillus niger, Microsporum canis, Trichosporon asahii, Trichosporon cutaneum).

SANYTOL PENTRU BUCĂTĂRIE

 • Produs de curățare și dezinfectant pentru suprafețe.
 • Este eficace împortiva virusului gripal A (H1N1), virusului Herpes simplex tip 1, Coronavirusului uman 229E, SARS-CoV-2. A bacteriilor (staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa și Salmonella entérica) și a ciupercilor (Candida albicans i Aspergillus niger).

DEZINFECTANT SOLUTIE DE CURATAT BAIE

 • Produs de curățare și dezinfectant pentru suprafețe.
 • Este eficace împortiva virusului gripal A(H1N1), virusului Herpes simplex tip 1, Coronavirusului uman 229E, SARS-CoV-2. A bacteriilor (Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa) și a ciupercilor (Candida albicans i Aspergillus niger).

SANYTOL SOLUȚIE DE CURĂȚAT CASA

 • Produs de curățare și dezinfectant pentru pardoseli și suprafețe.
 • Este eficace nu numai împortiva Virus Influenza A (H1N1), Herpes simplex tipo 1, human Coronavirus 229E, SARS-CoV-2. A bacteriilor (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Campylobacter jejuni, Clostridium sporogenes and Shigella flexneri, Salmonella enterica, Listeria monocitogenes) și a ciupercilor (Aspergillus brasiliensis, Microsporum canis, Trichosporon asahii, Trichosporon cutaneum).

Pentru igiena mâinilor:

SANYTOL GELURI PENTRU MÂINI

 • Gel dezinfectant pentru mâini.
 • Elimină germenii (Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Salmonella enterica şi Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Virusul vaccinia poxvirus, Herpes simplex type 1 virus şi Virusul gripei porcine A) nefiind nevoie de apă.

Pentru dezinfectarea hainelor:

SANYTOL SPRAY DEZINFECTANT PENTRU CASĂ ȘI TEXTILE

 • Dezinfectează textile și suprafețe.
 • Este eficace un numal împotriva coronavirusului uman 229E, dar şi a unui spectru larg de virusuri precum virusul gripei A (H1N1), adenovirusul şi polivirusul, și de asemenea. A bacteiilor (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae) şi ciuperciior (Candida albicans şi Aspergillus niger).

SANYTOL ADITIV DEZINFECTANT TEXTILE

 • Dezinfectează textile.
 • Eficace impotriva Coronavirus 229E, virusuri înfasurate (Vaccinia poxvirus) şi virusul gripal H1N1. A bacteriilor (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae) şi ciuperciior (Candida albicans).
 • Eficace de la 20ºC.

SANYTOL PENTRU SCOS PETELE DEZINFECTANT

 • Dezinfectează și elimină petele de pe textile.
 • Este eficace un numal împotriva coronavirusului uman 229E şi adenovirusul şi polivirusul, şi de asemenea. A bacteiilor (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae) şi ciuperciior (Candida albicans).
 • Eficace de la 20ºC.

Măsuri de dezinfecție în casă

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Sunt eficace produsele Sanytol împotriva coronavirusului SARS-CoV-2?

Cu toate că acest nou virus (SARS-CoV-2) nu este disponibil pentru experimentare în teste de eficacitate, diverse produse Sanytol (precum Sanytol Universal, Sanytol Soluție de Curățat Casa, Sanytol Geluri dezinfectante de mâini și Sanytol Casă și Textile) au fost testate împotriva altei tulpini din aceeași familie de virusuri, coronavirusul uman 229E, și s-au dovedit eficace în eliminarea acestuia. În consecință, este de așteptat ca produsele SANYTOL menționate să fie eficace împotriva virusului COVID-19.

Câte ore durează efectul produsului Sanytol?

După aplicarea produsului, suprafața se va menține fără microorganisme mai mult sau mai puțin timp în funcție de contactul cu obiecte potențial purtătoare de germeni. Dacă suprafața este expusă la un grad ridicat de contact, va trebui dezinfectată după fiecare folosire.

Ce suprafețe din casă trebuie să dezinfectez mai frecvent?

Camerele unei locuințe unde se concentrează mai mulți germeni sunt baia, bucătăria și sufrageria. În afară de curățarea acestor zone, trebuie să ținem cont și de dispozitivele și obiectele pe care le atingem mai des, precum telecomanda, telefoanele, mânerele sau clanțele de la uși, robinetele, întrerupătoarele, jucăriile, calculatorul, etc.

Trebuie să dezinfectez hainele și alte textile?

Cu toate că nu există probe științifice conform cărora COVID-19 se poate transmite prin haine sau rămâne în textile, se recomandă spălarea îmbrăcămintei pe care o folosim când ieșim pe stradă cu un detergent obișnuit sau cu un dezinfectant textil. Folosește un ciclu de spălare la temperatură ridicată (60ºC) pentru a elimina complet germenii, și odată finalizat ciclul de spălare, întinde rufele și lasă-le să se usuce complet.