Descoperă cele 6 focare de germeni din locuință pe care nu trebuie să uiți să le dezinfectezi

Curățarea și dezinfectarea corectă a locuinței este esențială pentru eliminarea germenilor pe care persoanele îi aduc din exterior și care pot rămâne pe suprafețe și obiecte timp de câteva ore sau zile. 

Pentru a frâna pandemia cauzată de Covid-19, în afară de respectarea tuturor indicațiilor difuzate de autorități, este recomandabil să se ia măsuri maxime de precauție privind igiena și dezinfecția locuinței.

Dar cunoaștem care sunt focarele din locuință unde este mai ușor să se instaleze germenii?

Focarele de infecție cele mai importante din locuință sunt zonele pe care le frecventăm cel mai mult, în special baia, bucătăria și sufrageria. În afară de aceste trei spații, trebuie să acordăm atenție specială următoarelor 6 focare, care trebuie dezinfectate în mod obișnuit folosind un produs indicat pentru suprafața și materialul respectiv:

  1. Mânere, clanțe și balustrade
  2. Robinete de baie și bucătărie
  3. Blaturi de bucătărie
  4. Întrerupătoare
  5. Aparate electronice: telecomenzi, telefoane mobile, tablete, etc.
  6. Spațiu de lucru folosit în comun: birou, calculator, tastatură, mouse, etc.

În plus, sunt de asemenea necesare anumite precauții când ajungem acasă. Chiar de la intrare, este important să ne spălăm pe mâini și să ne descălțăm, pentru ca podeaua să nu devină un alt element de contaminare. Persoanele care au câini și îi scot la plimbare vor trebui să dezinfecteze materialul folosit în acest scop (lesă, ham, zgardă, etc.) și să curețe bine labele, coada și botul animalului cu șervețele umede sau cu apă și șampon pentru animale de companie.