Animale de companie

Animalele de companie (pisici, câini, cobai, peştişori de acvariu…) fac parte din viaţa cotidiană. Trăiesc în locuinţele noastre şi dorm uneori în patul nostru. Însă, animalul domestic poate fi vectorul a numeroşi agenţi patogeni sau alergizanţi care pot presupune pentru om boli mai mult sau mai puţin grave. Din acest motiv, prezenţa animalului în casă impune unele reguli elementare de igienă, aplicabile animalului însuşi, persoanelor din mediul lor şi locurile prin care se mişcă. 

Faceţi click pe texte pentru a descoperi sfaturile noastre:

Alte sfaturi

  • După ce aţi mângâiat un animal sau aţi atins un obiect care îi aparţine, spălaţi-vă pe mâini cu apă şi un săpun din gama SANYTOL timp de cel puţin 20 secunde, pentru a elimina toate bacteriile. Dacă nu aveţi acces la o sursă de apă, puteţi utiliza, totodată Dezinfectant de Maini SANYTOL.
  • Nu uitaţi să vă vaccinaţi animalele şi să le trataţi împotriva căpuşelor, puricilor, limbricilor şi a altor paraziţi
  • Animalele care pot mușca sau zgâria trebuie abordate cu precauție pentru a evita orice risc de mușcătură sau zgârieturi. După o zgârietură sau mușcătură, dezinfectați cu un produs antiseptic. Dacă mușcătura provine de la un animal necunoscut, este sigur să arătați mușcătura unui medic.
  • Evitaţi să dormiţi cu un animal în patul dv. sau în camera dv.
  • Evitaţi să daţi de mâncare animalului dv. din farfuria dvs., nu lăsaţi să vă lingă pe faţă şi nu îl mângâiaţi în timp ce mâncați.
  • Spălaţi şi periaţi animalul dv. în mod regulat.