De ce trebuie să dezinfectăm?

De ce trebuie să dezinfectăm?

Pur şi simplu, pentru eliminarea microbilor care pot fi periculoşi pentru sănătate. Aceştia sunt prezenţi pe noastre mâinile noastre, pe suprafeţe şi pe îmbrăcăminte. 

Proliferarea bacteriilor în locuinţă are loc cu o viteză vertiginoasă: o singură celulă bacteriană generează o colonie de 1.000 milioane în mai puţin de 24 de ore!

Disinfect
Cleaning

O provocare pentru sănătate

În plus, transmiterea microbilor se face fără să ne dăm seama. Multe infecţii se propagă prin contact indirect când se transferă germenii, prin intermediul mâinilor, de la un obiect contaminat (clanţele uşilor, aparate de telefon, telecomenzi, blaturi de masă etc.) către corpul nostru. Cum mâinile noastre ating diferite suprafeţe în timpul zilei, sunt factorul principal de transfer al microbilor către nasul nostru, gura şi ochii noştri sau către alte suprafeţe care vor duce microbii spre alte persoane. În scopul de a ne proteja împotriva acestor riscuri, este necesar să adoptăm unele măsuri adecvate de igienă şi să utilizăm produse de curăţenie şi dezinfecţie adecvate, deoarece curăţenia clasică nu va permite eliminarea lor completă.

În ce cazuri, riscul este mai mare?

Toată lumea poate să dobândească o infecţie, dar unele persoane au un risc mai mare decât altele.

Bebeluşi şi copii

La naştere, sistemul imunitar al bebeluşului nu este operativ, ceea ce face ca acesta să fie foarte vulnerabil la infecţii. Desigur, procesul de imunizare începe imediat (în mai puţin de 48 de ore de la naştere), dar procesul este lent. Drept urmare, nu este protejat faţă de microbi. 

În plus, pe măsură ce creşte, curiozitatea bebeluşului îl va incita să descopere lumea înconjurătoare: va dori să vadă şi să atingă orice, să experimenteze şi să guste de toate. Nu va ezita să se frece de covorul din sufragerie sau să sugă pardoseala din bucătărie, umplându-se de microbi! Curiozitatea şi lipsa de « aversiune » a bebeluşilor, fac ca aceştia să fie şi mai expuşi riscului de infecţie.

Din aceste motive, bebeluşii şi copiii sunt supuşi riscului dacă igiena din jurul lor nu este bună. Fără ca aceasta să devină o obsesie, este necesar să se ia o serie de măsuri de curăţenie. Descoperiţi toate trucurile şi sfaturile noastre pentru a crea un mediu sănătos în jurul bebeluşilor.

Child
Pregnant

Femei gravide

La începutul sarcinii, sistemul imunitar se fragilizează pentru a evita ca organismul să respingă embrionul bebeluşului. În paralel, corpul va şti să răspundă, pe lângă necesităţilor sale, celor ale copilului, în scopul de a garanta buna sa dezvoltare, ceea ce o oboseşte în mod considerabil pe viitoarea mamă. 

Din acest motiv, femeia gravidă, deşi sarcina sa este bună, trebuie să fie vigilentă, pentru a evita să dobândească boli care ar putea avea repercusiuni nefaste asupra dezvoltării copilului său.

O bună igienă corporală şi alimentară îi vor permite să facă faţă acestei perioade cu seninătate.

Persoane vârstnice şi/sau bolnave

Cu timpul, eficienţa sistemului imunitar scade. Corpul uman produce mai puţine globule albe, ceea ce face să fie mai puţin protejat faţă de boli. Aşa se explică de ce persoanele vârstnice sunt mai sensibile. Persoanele bolnave, sunt totodată mai vulnerabile la anumiţi germeni. Acest lucru este cu atât mai adevărat în cazul bolilor cronice sau grave, cum sunt diabetul, bolile pulmonare, tulburările cardiovasculare, cancerul etc. 

De aceea, este necesar să fim atenţi să nu-i contaminăm dacă, de exemplu, cineva este bolnav şi să-i ajutăm, dacă este necesar, să menţină curăţenia în mediul lor obişnuit.

Elderly and sick people
Pets

Animale de companie

Animalele de companie (pisici, câini, cobai…) fac parte din viaţa cotidiană. Trăiesc în casa noastră şi uneori, dorm în patul nostru. 

Însă, animalul domestic poate fi vectorul a numeroşi agenţi patogeni sau alergizanţi care pot presupune pentru om boli mai mult sau mai puţin grave. Din acest motiv, prezenţa animalului în casă impune unele reguli elementare de igienă, aplicabile animalului însuşi, persoanelor din mediul lor şi locurile prin care se mişcă.

Găsește produsul dorit