Cum se dezinfectează salteaua

Saltelele pot avea probleme de mirosuri neplăcute cauzate de acumularea bacteriilor sau a mucegaiului, care au crescut datorită condiţiilor de umiditate şi a prezenţei resturilor de piele, fluide, etc…

Mirosul neplăcut din saltea poate fi o problemă importantă în cazurile în care sunt bebeluşi sau copii mici sau persoane cu dificultăţi în a reţine urina, pentru că o posibilă scăpare pe saltea generează mirosuri neplăcute care persistă şi se accentuează odată cu trecerea timpului.

Cum se poate asigura o igienă şi o dezinfecţie corectă a saltelei noastre?

Iată câteva sfaturi importante de reţinut pentru a efectua această sarcină în mod optim:

  • Se recomandă aerisirea saltelei de două ori pe an. În acelaşi timp, se poate profita de acest moment pentru a spăla husa.
  • Este indicat să aspirați suprafața saltelei.
  • Pentru o igienă corectă, ar trebui să se spele husa saltelei, dacă se poate, în maşina de spălat rufe la temperatură înaltă. Dacă husa nu admite temperaturi înalte, se poate spăla în apă rece adăugând Sanytol Dezinfectant pentru haine la spălare, care elimină bacterii, ciuperci şi pune capăt complet mirosului neplăcut.
  • Pentru a dezinfecta interiorul saltelei poţi folosi un aerosol dezinfectant precum Sanytol Dezinfectant Dezodorizant Aer, suprafete si textile, deoarece va permite eliminarea atât a mirosurilor neplăcute cât şi a bacteriilor, ciupercilor şi virusurilor existenţi. Lăsaţi să se usuce şi apoi aşezaţi un cearceaf curat.
  • În cazurilor scăpărilor de urină pe saltea, trebuie curăţat în mod conştiincios frecând cu apă şi detergent, cu ajutorul unei perii, eliminând excesul cu o cârpă umedă şi apoi lăsaţi să se usuce. După ce s-a uscat, trebuie dezinfectată urmând etapele de la punctul precedent.

Dezinfectarea cearceafurilor este recomandabilă, de asemenea, în cazul scăpărilor de urină, pentru eliminarea bacteriilor şi mirosurilor, sau al bolilor prezente în locuinţă, pentru a preveni contagierea. Aditivul Dezinfectant Textile Sanytol este ideal pentru a-l adăuga la spălarea cearceafurilor şi prosoapelor şi pentru a ne asigura că rufele sunt curate din punct de vedere igienic.

Urmând aceste recomandări, vei obţine o saltea curată şi lipsită de germeni, pe care vei putea să te odihneşti fără să te preocupi de bacterii, nici de mirosul neplăcut.