Cum să eliminați mirosul neplăcut al prosoapelor

Este foarte plăcut să ieși din duș și să te înfășori într-un prosop uscat și care miroase a curat, dar uneori, deși credem că l-am spălat bine, în țesătura lui apare acel miros neplăcut de umezeală. Prosoapele sunt făcute pentru a absorbi apa și, de asemenea, tind să fie expuse mediului din baie, ceea ce face să fie ușor să acumuleze umezeală și să emită mirosuri neplăcute, chiar și după ce au fost spălate. În acest articol vă explicăm cum să eliminați mirosul urât de umezeală al prosoapelor și, de asemenea, cum să împiedicați reapariția lui, chiar și după spălare.

Cum să eliminați mirosul neplăcut al prosoapelor

6 pași pentru a elimina mirosul urât al prosoapelor 

 1. Separați prosoapele care au un miros urât de restul hainelor, astfel veți preveni transferarea mirosului urât și la celelalte rufe.
 2. Puneți doar prosoapele în mașina de spălat, ca să le puteți dezinfecta bine.
 3. Spălați prosoapele cu apă caldă, ori de câte ori este posibil la 60 ºC, deoarece temperaturile ridicate sunt mai eficiente împotriva germenilor care provoacă mirosul neplăcut. Dacă nu puteți sau nu vreți să le spălați la o temperatură ridicată, folosiți un produs dezinfectant care elimină complet mirosurile neplăcute. Vă recomandăm dezinfectantul textil Sanytol, care este eficient de la 20 ºC și elimină 99,9% din germeni. Pune detergentul pe care îl folosiți în mod obișnuit și adăugați 80 ml în recipientul pentru balsam, în loc de balsam. Apoi, programați ciclul obișnuit de spălare.
 4. Scoateți prosoapele din mașina de spălat imediat ce ciclul de spălare s-a terminat. Nu lăsați niciodată prosoape sau alte rufe în tamburul mașinii de spălat, deoarece acesta este un mediu ideal pentru acumularea germenilor și apariția mirosurilor neplăcute. Dacă nu puteți scoate imediat prosoapele pentru a le întinde, puteți folosi la spălare un produs dezinfectant precum cel menționat mai sus, care împiedică creșterea bacteriilor timp de 12 ore și, prin urmare, previne apariția mirosului urât al rufelor, chiar dacă acestea rămân în mașina de spălat mai mult timp. 
 5. Uscați prosoapele la aer liber, de preferință la soare, într-un loc bine aerisit din casă, sau în uscător.
 6. Asigurați-vă că prosoapele sunt complet uscate înainte de a le împături și a le păstra într-un dulap sau sertar; acest lucru va preveni și mirosul de umezeală.
eliminați mirosul neplăcut al prosoapelor

Cum să preveniți mirosul neplăcut al prosoapelor

 • Utilizați un produs specific pentru curățarea mașinii de spălat, cum ar fi Sanytol – Soluție pentru mașina de spălat, cel puțin o dată la 3 luni. Uneori, mirosul urât provine de la mașina de spălat și este transferat rufelor, așa că trebuie să păstrați mașina curată și în stare bună.
 • Nu lăsați prosoapele în coșul de rufe dacă sunt umede. Dacă puteți, spălați-le imediat. Dacă nu puteți, întindeți-le într-un loc aerisit ca să se usuce și spălați-le mai târziu. 
 • Întindeți prosoapele să se usuce imediat după utilizare și lăsați-le într-o zonă bine aerisită. Baia nu este de obicei cel mai bun loc din cauza umidității care se acumulează în ea, cu excepția cazurilor în care are fereastră și poate fi aerisită foarte bine.
 • Aerisiți bine baia pentru a preveni acumularea umezelii în prosoape. Dacă acest lucru nu este posibil pentru că nu există fereastră, ci doar orificii de ventilație, puteți folosi un dezumidificator.
 • Spălați frecvent prosoapele, aproximativ o dată pe săptămână, și înlocuiți-le înainte ca acestea să înceapă să miroasă urât. Dacă este vorba de prosoape cu care ați uscat transpirația sau alte lichide în afară de apă plată, se recomandă sa le spălați după fiecare utilizare.