Ce este mucegaiul?

Apariţia mucegaiului în locuinţa noastră este ceva foarte obişnuit, mai ales în zonele umede sau puţin ventilate.

Având în vedere condiţiile de temperatură, lumină şi umiditate de care are nevoie pentru a prolifera, zona cea mai obişnuită unde apare de obicei este baia, deoarece aceasta este în mod obişnuit o cameră cu ventilaţie redusă.

Ce este mucegaiul?

Mucegaiul este o ciupercă, iar dacă această colonie creşte, poate ajunge să ne afecteze organismul, provocând probleme de sănătate. Este una din ciupercile cu cea mai mare răspândire în interiorul locuinţelor noastre şi, în mod normal, trece neobservat sau este invizibilă până ce a afectat deja o zonă mare. De aceea este important să îl eliminăm şi, mai ales, să luăm măsurile necesare pentru a preveni apariția sa.

Îți dăm 4 sfaturi elementare pentru a elimina şi preveni mucegaiul în camera de baie:

 1. Pentru prevenirea mucegaiului este extrem de important să ventilezi baia ori de câte ori îți faci duș.
  Majoritatea mucegaiurilor au nevoie de 24-48 ore de umiditate pentru a începe să crească. De aceea, dacă materialul adecvat rămâne umed în locuinţa ta mai mult de 24 ore, atunci există riscul ca mucegaiul să înceapă să crească.
 2. În măsura în care este posibil, este importantă evitarea acumulării apei pe la colţuri.
  Acest lucru favorizează creşterea mucegaiului. Usucă colţurile şi rosturile cu o cârpă pentru a evita ca apa să rămână acolo, în special dacă ventilaţia este redusă.
 3. În cadă sau duș afectează zona de scurgere.
  Este cea care oferă o oarecare rezistență la scurgerea apei şi poate favoriza acumularea resturilor. Pulverizează Dezinfectant Solutie de Curatat Baie Sanytol pe zona de dezinfectat şi apoi distribuie produsul cu o cârpă curată şi umedă, astfel vei reuși să ai o baie fără germeni.
 4. Curăţă şi dezinfectează baia în mod regulat, la cel puţin 2 zile.
  Pentru a pune capăt prezenţei mucegaiului în baie utilizează Sanytol Dezinfectant Solutie de Curatat Baie. Este suficient să îl aplici direct pe suprafaţa cu mucegai şi îl va elimina, pe lângă faptul că va face să dispară murdăria cu uşurinţă şi să elimine din germeni. Dacă îmbinarea este vopsită, Sanytol Dezinfectant Solutie de Curatat Baie va elimina ciuperca, dar nu va înălbi îmbinarea, pentru aceasta trebuie să utilizezi un produs înălbitor.