Cum se curăţă şi se dezinfectează cada de baie?

Baia este una dintre camerele cu cei mai mulţi germeni din locuinţă şi unde trebuie să insistăm cel mai mult pentru a curăţa şi dezinfecta.

Baia este locul ideal pentru ca anumite tipuri de ciuperci şi bacterii să se dezvolte şi să devină o problemă pentru sănătatea umană, cum ar fi, de exemplu, bacterii precum Staphylococcus, virusuri respiratorii şi ciuperci. Acest lucru se datorează nivelelor mai înalte de umiditate şi temperatură care se găsesc în aceste încăperi şi faptului că aceasta este o zonă care are în mod obişnuit nutrienţi reziduali. Alte microorganisme care cresc folosind umiditatea, precum Legionella sau Pseudomonele au o mai mare posibilitate să crească în baie decât în alte zone uscate ale locuinţei şi multe dintre aceste organisme se vor transmite prin contactul direct al mâinilor.

În căzile de baie se creează în mod obişnuit o peliculă denumită biofilm, foarte frecventă în robinete, orificile de scurgere, rosturile plăcilor de pardoseală, şi inclusiv în paharele periuțelor de dinţi. Acest strat se formează cu bacterii care se unesc între ele şi creează o matrice adezivă şi protectoare.

Eliminarea acestui biofilm, care se creează în mod obişnuit în căzile de baie, este important şi necesită două etape:

  1. Frecaţi cada de baie cu burete.
  2. Dezinfectaţi şi eliminaţi resturile cu ajutorul Sanytol Dezinfectant Solutie de Curatat Baie. Avantajul acestui produs este că, datorită formulei sale, vei putea curăţa şi dezinfecta în același timp, eliminând până la din germeni.

Cu ajutorul acestui dezinfectant te vei asigura de corecta eliminare a bacteriilor şi ciupercilor, cum sunt cele care favorizează apariţia mucegaiului, precum şi de eliminarea calcarului fără efort. Se recomandă curăţarea susţinută a siliconei căzii de baie şi a rosturilor faianţei, pentru ca dezinfecţia să fie mai eficace.

Pentru prevenirea oricăror infecţii posibile, este recomandabilă curăţarea căzii de baie cu Sanytol la fiecare 2 sau 3 zile, sau mai frecvent în cazul în care sunt persoane în vârstă sau copii în locuinţă.