În lenjeria de pat se acumulează transpirație, murdărie, acarieni și diverse pete, de aceea este esențial să o dezinfectăm corect, și, bineînțeles, să o spălăm în mod regulat acasă. Din fericire, cele mai multe cearșafuri și pilote pot fi spălate și dezinfectate acasă. Ca să învățați care este cel mai bun mod în care puteți face acest lucru, în articolul următor vorbim despre cum se dezinfectează cearșafurile și pilotele acasă.
Cum se dezinfectează cearșafurile și pilotele acasă
Lenjeria de pat poate fi spălată și dezinfectată acasă, deoarece în majoritatea cazurilor pe etichetă se indică faptul că poate fi spălată manual și la mașină. Este important să știți cum se dezinfectează cearșafurile și pilotele pentru a elimina microbii din ele. Pentru a face acest lucru, puteți proceda după cum urmează.
Când ar trebui să dezinfectăm lenjeria de pat
Cel mai bine este să schimbați și să spălați lenjeria de pat în mod regulat și ori de câte ori este necesar pentru că s-a pătat, s-a transpirat foarte mult etc. Mai exact, cearșafurile trebuie schimbate și spălate aproximativ o dată pe săptămână sau, cel mult, la două săptămâni. Pilota nu are nevoie de o igienă atât de frecventă și o puteți curăța o dată pe lună, deși, desigur, depinde de caz, deoarece nu este același lucru să folosiți o husă de plapumă care se poate spăla separat de pilotă sau nu etc.
Cum se dezinfectează cearșafurile și pilotele pas cu pas
Acum, că știți cât de des trebuie să schimbați și să spălați lenjeria de pat, vă explicăm cum să o dezinfectați bine pas cu pas:
- Uitați-vă la eticheta textilelor ca să țineți cont de recomandările de spălare ale producătorului.
- Puneți lenjeria de pat în mașina de spălat rufe și adăugați detergentul obișnuit.
- Alegeți și adăugați un produs dezinfectant. Pentru dezinfectarea pilotelor și a cearșafurilor, cea mai bună opțiune este folosirea unui produs specific, precum Sanytol Dezinfectant textil, atât de eficient încât elimină până la 99,9% din microbi, precum bacteriile, ciupercile sau virusurile. Deoarece nu conține înălbitor, textilele nu se deteriorează și pot fi folosite pe toate tipurile de țesături și culori. În plus, funcționează de la o temperatură a apei de 20 ºC și este compatibil cu toți detergenții. Funcționează adăugând 80 ml în recipientul pentru balsam.
- Alegeți ciclul de spălare potrivit pentru țesătura respectivă.
- Dacă găsiți pete persistente, puteți folosi un agent de îndepărtare a petelor, cum ar fi Sanytol Îndepărtarea petelor dezinfectant. Puneți două măsuri împreună cu detergentul obișnuit în mașina de spălat și programați ciclul de spălare corespunzător.
- Când este gata, scoateți imediat rufele din mașina de spălat și puneți-le la uscat, de preferință la aer liber. În cazul pilotelor, cel mai bine este să folosiți un uscător, dacă aveți, pentru a vă asigura că toată umezeala este îndepărtată.
- Dacă doriți să neutralizați acarienii, care sunt cei mai des întâlniți alergeni în lenjeria de pat, precum și să eliminați mirosurile neplăcute, puteți utiliza Sanytol Textil în timpul spălării, care este eficient în ambele probleme.
Pot dezinfecta pilota uscată?
Unele țesături nu pot fi spălate cu apă pentru că s-ar deteriora, motiv pentru care trebuie curățate prin metode chimice. Pentru a ști dacă acesta este cazul pilotei dvs., uitați-vă pe eticheta acesteia. Acesta conține instrucțiunile de spălare ale producătorului. Dacă nu puteți sau nu vreți să o spălați, puteți folosi Sanytol Dezodorizant textile. Trebuie doar să pulverizați la o distanță de aproximativ 30 cm. Umeziți-o pe toată suprafața și apoi lăsați-o să se usuce bine la aer.
Dacă nu vreți să faceți acest lucru acasă, puteți să o duceți la o spălătorie profesională sau la o curățătorie chimică.