Cele 11 sfaturi pentru convieţuirea bebeluşilor cu animalele de companie în locuinţă

Un animal de companie în casă necesită o serie de măsuri de igienă pentru a garanta că posibilii germeni ai animalului nu trec la bebeluşul dvs. Cu atât mai important dacă în casă avem câini şi bebeluşi nou născuţi.

Vă oferim 11 sfaturi, astfel încât coexistența copiilor și animalelor de companie să fie plăcută și fără riscuri:

  1. Lasă ca animalul tău de companie să se apropie de bebeluş pentru a-l cerceta şi a se familiariza cu el, dar cu calm, mai ales când ajunge acasă, fă acest lucru întotdeauna sub supravegherea ta.
  2. Sporeşte igiena animalului tău de companie. De exemplu, poţi să-i pileşti unghiile ca să nu îl poată zgâria din întâmplare pe cel mic, atunci când se joacă împreună, sau să-i cureţi bine labele şi botul ori de câte ori vine din stradă.
  3. Asigurați-vă ca animalul de companie să fie vaccinat și deparazitat cu promptitudine, ținând la zi toate verificările obișnuite cu medicul veterinar pentru a preveni contractarea oricărei boli.
  4. Nu-i lăsa singuri pe cei doi în cameră fără supraveghere, animalul l-ar putea răni accidental.
  5. Fă-i baie animalului tău de companie cu o anumită periodicitate. Consultă-l întotdeauna pe medicul veterinar pentru a nu exagera cu băile, dar îmbăierea animalului tău de companie va ajuta ca prezenţa germenilor în corpul său să fie mai mică.
  6. Separă jucăriile animalului tău de companie de cele ale bebeluşului tău. Este important ca fiecare să se joace cu ale lui şi să nu se amestece, deoarece ambii pot să le ducă la gură şi să îşi transfere bacterii de la unul la celălalt.
  7. Ţine-ţi animalul de companie departe de bebeluş când mănâncă. Momentul ingerării alimentelor este foarte important, cu atât mai mult pentru un bebeluş. Încearcă să nu fie animalul tău de companie în camera în care îi dai să mănânce, pentru ca să nu se transmită germenii acestuia la hrană.
  8. Locul unde acesta doarme, bea şi îşi face necesităţile, nu trebuie să fie accesibil bebeluşului.
  9. Foloseşte salteluţe de podea pentru ca bebeluşul tău să se joace pe ele. Astfel vei evita să fie în contact direct cu zona în care a stat animalul tău de companie.
  10. Nu spăla niciondată împreună rufele bebeluşului tău cu păturile sau jucăriile animalului tău de companie. Separă bine diversele rufele de spălat. Dacă în plus adaugi Sanytol Dezinfectant pentru haine, vei elimina din bacterii.
  11. Nu vă mulțumiți cu curățarea, trebuie să dezinfectați. Având în vedere prezența copiilor și animalelor, cel mai bine este să folosiți produsele din gama Sanytol. Deoarece este un dezinfectant care nu conține înălbitor, este perfect pentru acest caz și vă va ajuta să dezinfectați hainele și toate părțile casei dvs. într-un mod sigur și ușor.

Cu ajutorul acestor sfaturi cu privire la igienă, vei reuşi ca bebeluşul tău şi animalul de companie să conviețuiască în armonie şi să devină mari prieteni.