Cum se elimină germenii animalului de companie

Dacă avem un animal de companie în casă, nu trebuie să uităm că animalele domestice au propriile lor microorganisme, la fel ca oamenii. Multe dintre aceste microorganisme nu îi cauzează niciun fel de rău animalului, dar unele pot provoca infecţii uşoare, deşi animalul nu are semne evidente, şi inclusiv, pot ajunge să se transmită la oameni, cauzând infecţii. Acest tip de boli sunt cunoscute ca “zoonoze”.

Pentru ca germenii animalului tău de companie să nu se transmită la restul membrilor locuinţei, va fi suficient să urmezi o rutină de curăţenie şi dezinfecţie în locuinţa ta. Îţi dăm 7 sfaturi de bază pentru a evitar contagierea acestor germeni celorlalţi membri ai locuinţei.

7 sfaturi pentru a evita trecerea germenilor de la animalul de companie:

  1. Efectuează un control veterinar corect al animalului tău de companie. Pentru propria sa sănătate şi pentru cea a celorlalţi membri ai familiei. Controlarea bacteriilor şi a microorganismelor care pot sălăşui pe animalul nostru de companie este importantă, mai ales pe câini şi pisici care îşi petrec o parte a zilei pe stradă.
  2. Spală-te pe mâini după ce ai atins animalul de companie. Evită să îţi atingi nasul sau ochii cu mâinile nespălate.
  3. Curăţă-ţi animalul de companie când soseşte de pe stradă. Nu este necesară o curăţenie în profunzime. Pur şi simplu spală-i labele în măsura în care este posibil, cu şerveţele umede sau usucă-l dacă vine ud de pe stradă.
  4. Evită să stea în unele zone ale locuinţei, cum ar fi bucătăria. Aici se pregătesc alimentele şi este locul unde trebui să fim foarte atenți pentru a evita propagarea germenilor.
  5. Pune într-un loc separat castronul în care mănâncă şi locul unde îşi face necesităţile. Acest lucru va evita ca bacteriile să treacă din locul respectiv în zonele în care stau ceilalţi membri ai familiei.
  6. Spală-ţi bine mâinile înainte de a găti sau de a-i atinge pe cei mici din casă, dacă tocmai ai fost împreună cu animalul tău de companie.
  7. Utilizează produse dezinfectante atunci când trebuie să cureţi. Nu recurge la produse care pot fi toxice pentru animalul tău de companie. Gama Sanytol nu conţine clor şi reprezintă produsul perfect pentru locuinţele cu câini, pisici sau alte animale de companie. Dezinfectant Solutie de Curatat Pardoseli si Suprafete Sanytol va ajuta să ţii în frâu germenii care se acumulează pe jos în locuinţă sau în cuştile acestora şi zonele de joacă. În plus, acest produs Sanytol nu incită la urinare, dezodorizează şi lasă o aromă plăcută. De aceea, reprezintă cel mai bun produs de curăţat pe jos prin casele cu câini şi alte animale de companie.

Este foarte important să ţii seama de aceste sfaturi, mai ales în cazurile în care convieţuiesc în aceeaşi locuinţă bebeluşi şi animale de companie, deoarece trebuie să se ţină foarte bine seama de dezinfecţie.