De ce miros urât adidașii? 

De obicei, mirosul neplăcut al picioarelor, încălțămintei și mai ales al adidașilor este din cauza proliferării microbilor. Mirosul neplăcut poate fi foarte persistent și greu de eliminat, chiar dacă picioarele dvs. sunt curate. În articolul următor vă explicăm de ce miros urât adidașii, cum putem elimina definitiv mirosul neplăcut și cum putem să prevenim apariția acestuia.  

De ce miros urât adidașii?

Ce cauzează mirosul urât al adidașilor? 

Adidașii sunt încălțămintea pe care o folosim atunci când facem activități fizice. Poate fi vorba de mers pe jos sau practicarea unui sport, cum ar fi drumeții, atletism, baschet etc. Când depunem efort, este normal să transpiram, și în special la picioare, deoarece acolo sunt concentrate cele mai multe glande sudoripare. Această transpirație rămâne în adidași și, mai ales dacă aceștia sunt din materiale sintetice, problema se agravează, pentru că nu sunt transpirabili sau aerisiți. Transpirația în sine nu miroase, dar prezența ei într-un spațiu închis, insuficient  ventilat și cald, cum este încălțămintea, generează umiditate și creează un mediu perfect pentru proliferarea bacteriilor și a ciupercilor. Acesta este motivul pentru care adidașii sunt habitatul ideal pentru microbi.  

Cum să eliminați mirosul urât al adidașilor 

Bicarbonatul de sodiu, oțetul, lumina soarelui sau diferite uleiuri esențiale sunt câteva dintre remediile casnice împotriva mirosului care sunt folosite pentru a încerca să se scape de mirosul neplăcut al adidașilor. Dar, deși acestea vă pot ajuta să îl mascați temporar, trebuie să aveți în vedere că nu elimină cauza problemei, deoarece nu ucid microbii care îl provoacă. Pentru a-i elimina, trebuie să utilizați un dezinfectant, cum ar fi Sanytol Spray dezinfectant încălțăminte. Datorită acțiunii sale dezinfectante, ucide cele mai frecvente bacterii prezente pe piele (cum ar fi Staphylococcus epidermidis), care sunt cauza mirosului neplăcut  „de picioare”. În plus, lasă un parfum plăcut și o senzație de prospețime.  

miros urât adidașii

Sfaturi pentru a reduce mirosul picioarelor 

Pentru a preveni reapariția mirosului urât al adidașilor, țineți cont de următoarele recomandări: 

  • Nu purtați adidașii timp de multe ore. 
  • Aerisiți adidașii după utilizare, îndepărtând branțurile pentru a se putea usca complet. 
  • Utilizați branțuri speciale care favorizează transpirația și combat mirosurile neplăcute. De asemenea, este indicat să schimbați în mod regulat branțurile adidașilor și să le spălați pentru a evita acumularea bacteriilor care provoacă miros neplăcut.  
  • Puteți folosi pudre de uscare pentru a încerca să reduceți umiditatea din încălțăminte. 
  • Păstrați o bună igienă a picioarelor cu un duș zilnic și uscarea bună după acesta (rețineți că umiditatea favorizează reproducerea microbilor). 
  • Nu uitați de șosete, și acestea acumulează mirosurile neplăcute. Spălați-le după fiecare utilizare și alegeți-le pe cele mai transpirabile. 

Aplicând aceste sfaturi, adidașii vor mirosi bine și nu vor avea bacterii.