Poate fi prevenită infecția fungică a picioarelor? 

Poate fi prevenită infecția fungică a picioarelor

Pentru a preveni infecția fungică a picioarelor trebuie să se urmeze o rutină adecvată. Eliminarea acestor infecții este lentă și prevenirea este la fel de importantă ca și vindecarea. 

Principala cauză a infecției fungice a piciorului este transpirația, mai ales vara, deoarece creează un mediu propice reproducerii cu ușurință a ciupercilor. Așa că îți recomandăm să iei aceste măsuri preventive în lunile de vară. 

Iată 7 rutine de bază pe care le poți urma pentru a preveni apariția ciupercilor pe picioare și pentru a ataca problema de la rădăcină. 

7 moduri de a preveni și elimina ciuperca piciorului 

  1. Poartă încălțăminte care să permită o aerisire adecvată și să favorizeze ventilația. Evită încălțămintea închisă sau materialele sintetice care nu permit o ventilație adecvată a piciorului. 
  2. Asigură igiena piciorului. De multe ori nu acordăm importanță igienei picioarelor. În fiecare zi ar trebui să le speli cu săpun și să le clătești la duș. Usucă-ți bine picioarele pentru a evita să te încalți cu urme de umezeală care favorizează creșterea microbiană. 
  3. Nu purta niciodată aceleași șosete două zile la rând. Picioarele noastre transpiră, mai ales vara, iar această transpirație și bacteriile pe care le conține se impregnează în șosete. De fiecare dată când folosești trebuie să le schimbi și să le speli. Dacă transpiri mult, poți schimba șosetele de mai multe ori pe zi pentru a evita apariția acestor ciuperci enervante. 
  4. Nu merge niciodată desculț pe suprafețe umede unde circulă și alte persoane, cum ar fi dușurile publice, piscinele, vestiarele etc. 
  5. Dacă transpiri mult, folosește pudră de uscare pentru a preveni piciorul atletului (dacă ești susceptibil să suferi de așa ceva) sau pudră antifungică dacă îl ai deja. 
  6. Dacă ai o infecție fungică, dezinfectează-ți periodic încălțămintea. Folosește Sanytol dezinfectant încălțăminte – parfum proaspăt, potrivit pentru toate tipurile de încălțăminte. Formula sa dezinfectantă acționează rapid și eficient pentru a te ajuta să elimini toți microbii din încălțăminte. Este important să dezinfectezi interiorul încălțămintei, deoarece aceasta poate rămâne umedă mai mult timp și, prin urmare, încurajează ciupercile să rămână acolo și să provoace o reinfecție sau transmiterea la un picior sănătos. 
  7. Nu este recomandabil să schimbi cu altcineva instrumentele de igienă pentru mâini și picioare, cum ar fi cleștele de unghii, deoarece dacă persoana respectivă are o ciupercă la picioare, ar putea să ți-o transmită cu ușurință prin aceste instrumente. 

Cu aceste sfaturi simple poți preveni transmiterea ciupercilor pe picioare