Cum să dezinfectezi o cameră după gripă

În anumite perioade ale anului, cum sunt toamna sau primăvara, multe persoane se îmbolnăvesc din cauza schimbărilor de temperatură şi, astfel apar primele răceli şi gripă.

Pentru prevenirea contagierilor, îţi recomandăm să iei 7 măsuri de bază pentru a dezinfecta o cameră de virusuri:

  1. Aeriseşte camera frecvent. Este suficient să faci acest lucru timp de minim 10 minute de fiecare dată. Acest lucru va ajuta la reîmprospătarea aerului şi va evita ca mulţi dintre germenii aflaţi în suspensie să rămână în cameră.
  2. Spală-ţi mâinile frecvent. Deşi este o practică recomandată în mod obişnuit, este important să se respecte această precauţie la maxim în sezoanele de contagiere cu gripă.
  3. Utilizează şerveţele de o singură folosinţă. În acest mod, vei reuşi să elimini virusurile într-un mod mai rapid. Este important să îţi cureţi mâinile după ce le-ai atins.
  4. Nu folosi în comun ustensilele de mâncat, nici pe cele de igienă personală. Utilizarea unor tacâmuri diferite pentru persoana cu gripă sau separarea prosoapelor sale de celelalte în baie sunt măsuri care pot fi de mare ajutor în aceste situaţii.
  5. Pe lângă a curăţa, dezinfectează. Nu uita că persoana care a avut gripă a intrat în contact cu elemente cum ar fi mânerele uşilor sau alte obiecte. Acţionează asupra lor cu un produs dezinfectant precum Sanytol. Dezinfectant Universal Multisuprafete reprezintă opţiunea perfectă pentru această sarcină. Pulverizează-l pe suprafeţele pe care vrei să le dezinfectezi, la o distanţă de circa 20 cm, şi repartizează produsul cu o cârpă curată şi umedă. Nu te preocupa pentru aplicarea sa pe mobile sau podele din lemn: produsele de curăţat dezinfectante Sanytol respectă suprafeţele.
  6. Lenjeria de pat. Mulţi dintre germenii gripei pot să fi rămas aici. Pentru aceasta, pune la spălat totă lenjeria de pat în mod individual şi utilizează Dezinfectant pentru haine Sanytol, acest produs elimină 99,9% din germeni. Trebuie doar să adaugi 2 doze de produs în cutia balsamului (nu pune balsam) şi după ce spălarea s-a terminat, rufele vor fi complet dezinfectate.
  7. Dezinfectează baia, deoarece este locul unde se află majoritatea fluizilor corporali. Pentru această sarcină cea mai bună opţiune este Sprayul Dezinfectant Solutie de Curatat Baie, care în plus te va ajuta să elimini resturile de calcar şi săpun.

Nu uita că nu trebuie să dezinfectezi numai camera. Germenii se extind rapid prin restul locuinţei. Îţi recomandăm ca după ce o persoană din casă a avut gripă, să faci o dezinfecţie mai profundă ca de obicei pentru a elimina toate microorganismele care pot să fi rămas acolo şi, astfel, să te asiguri că ai eliminat în mod corect orice rest de virusuri ai gripei, care ar fi putut rămâne în casă.

Acum ştii deja cum să dezinfectezi o cameră de virusuri pentru viitorul sezon al gripei.