Cum să curățați un scaun înalt pentru copii ca să mănânce în siguranță

Scaunul înalt pentru bebeluși necesită o curățare temeinică, deoarece este un loc în care cade mâncare pe care bebelușii o pot lua și duce la gură și, în același timp, este și locul în care se acumulează resturi de mâncare, putând deveni o sursă de germeni. De aceea, este esențială curățarea și dezinfectarea scaunului înalt într-un mod adecvat. Vreți să știți cum să curățați un scaun înalt pentru ca bebelușii să poată mânca în siguranță? Vă explicăm în articolul următor.

Cum să curățați un scaun înalt pentru copii ca să mănânce în siguranță

6 pași pentru a curăța și dezinfecta scaunul înalt pentru bebeluși 

Pentru a curăța bine un scaun înalt, nu este suficient să îndepărtați pur și simplu resturile de alimente și să-l ștergeți cu o cârpă. În special zonele care vin în contact cu bebelușul și alimentele trebuie curățate temeinic și după fiecare masă, pentru a preveni depunerea murdăriei și acumularea microbilor din alimente. Vă explicăm cum să curățați și dezinfectați scaunul înalt al bebelușului cu acești pași simpli:

  1. Îndepărtați resturile de mâncare cu o hârtie sau o cârpă. Nu uitați locurile inaccesibile, deoarece acolo se pot acumula aceste resturi.
  2. Curățați și dezinfectați scaunul înalt cu un produs adecvat, cum ar fi Sanytol Soluție de curățat universală, care curăță și dezinfectează în același timp, eliminând 99,9% din microbi. Nu irită și nu dăunează pielii sau suprafețelor. Pentru a curăța și dezinfecta suprafețe mici puteți folosi șervețele dezinfectante Sanytol, care sunt biodegradabile, nu pătează țesăturile și nu deteriorează suprafețele. Trebuie doar să ștergeți cu ele scaunul înalt. 
  3. Clătiți foarte bine cu apă părțile care vor fi în contact direct cu bebelușul.
  4. Curățați podeaua lângă scaunul înalt, deoarece mâncarea cade adesea pe ea. Puteți folosi Sanytol Soluție de curățat universală, dezinfectant, care nu conține înălbitor și este potrivită pentru toate tipurile de materiale, chiar și pentru lemn sau parchet. Îl puteți aplica direct sau îl puteți dilua cu apă și folosi un mop.
  5. Spălați tava scaunului înalt, și, dacă așa indică producătorul, o puteți face în mașina de spălat vase. De asemenea, puteți curăța și dezinfecta textilele scaunelor înalte. Pentru a face acest lucru, scoateți materialul textil de pe scaun și spălați-l în mașina de spălat. Puteți folosi un produs precum Sanytol Dezinfectant textil.
  6. Dacă micuțul dvs. s-a jucat în scaunul înalt, dezinfectați-i jucăriile, deoarece probabil s-au pătat. Unele jucării moi pot fi spălate în mașina de spălat cu un produs dezinfectant precum Sanytol Dezinfectant textil. 

Jucăriile dure, neelectronice, pot fi spălate în mașina de spălat vase. De asemenea, le puteți curăța cu produsele pe care le-am menționat mai înainte, precum Sanytol Șervețele dezinfectante sau Sanytol Dezinfectant universal. Amintiți-vă că, deoarece jucăriile vor intra în contact cu gura bebelușului, acestea trebuie clătite foarte bine cu apă înainte de a i le da înapoi.

Produse pe care nu ar trebui să le folosesc pentru a curăța zonele de joacă și de mâncare ale bebelușului

Este posibil ca unele substanțe să nu fie potrivite pentru igiena jucăriilor și a altor accesorii care vor intra în contact direct cu bebelușul. De fapt, orice produs de curățare folosit incorect poate fi potențial toxic. Printre riscurile ca bebelușul să vină în contact cu produse de curățare nepotrivite se numără intoxicațiile digestive și respiratorii, precum și leziuni ale pielii, mucoaselor și ochilor.

Deoarece bebelușul are tendința de a atinge și a băga în gură tot ce are la îndemână, trebuie evitată curățarea cu produse iritante, abrazive sau corozive. De asemenea, nu este recomandabil să amestecați diferite produse. Amintiți-vă că există produse care dezinfectează fără înălbitor, precum Sanytol, care poate fi folosit pentru a asigura o igienă completă pentru obiectele care vin în contact cu bebelușul.

Este important să verificați întotdeauna eticheta și să urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului. Ca măsură de precauție, cel mai bine este să clătiți întotdeauna la sfârșitul curățării.