Cum se elimină mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe pentru ca hainele să aibă miros proaspăt

Mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe este cauzat de proliferarea bacteriilor și acumulările de calcar și murdărie. Pentru a-l elimina, nu este suficient să folosiți detergenți de rufe sau la temperaturi scăzute, ci trebuie să adăugați un produs cu acțiune dezinfectantă care să elimine cauza principală a mirosurilor neplăcute. În caz contrar, microbii continuă să se acumuleze în tambur și în alte părți ale mașinii, provocând un miros urât care poate fi transmis hainelor.

Cum se elimină mirosul neplăcut din mașina de spălat

Vi s-a întâmplat vreodată? Vă întrebați cum se îndepărtează mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe pentru ca hainele să miroasă frumos? Adevărul este că putem rezolva această problemă și putem preveni reapariția sa dacă avem grijă de igiena mașinii de spălat haine. Continuați să citiți acest articol dacă doriți să descoperiți cum să curățați și să  dezinfectați mașina de spălat haine pentru a elimina definitiv mirosul neplăcut din aceasta.

Cum se elimină mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe? 

Mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe se poate îndepărta cu ușurință folosind un produs specific pentru igiena, curățarea și dezinfectarea acesteia, ca de exemplu Sanytol Soluție pentru mașina de spălat. Acest tip de produs realizează o curățare profundă, care elimină resturile de calcar, reziduurile și murdăria, în care se acumulează germenii care provoacă mirosul neplăcut. Fiind un produs specific pentru mașina de spălat rufe, are grijă și de tambur și de celelalte componente ale acesteia, prin urmare nu mai trebuie să folosiți alți dezinfectanți mai agresivi, precum înălbitorii. Astfel, utilizarea acestuia devine cea mai comodă și sigură modalitate de a obține o igienă completă și de a scăpa de mirosul neplăcut din mașina de spălat, lăsând în același timp un parfum plăcut atât în ​​mașina de spălat, cât și în rufe. În continuare, vă explicăm cum se folosește corect acest produs.

5 pași pentru a elimina mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe

Sanytol Soluție pentru mașina de spălat este foarte ușor de folosit, trebuie doar să urmați acești pași, având grijă să manipulați produsul cu mănuși și să îl folosiți în mașina de spălat rufe goală, adică fără nici un articol de îmbrăcăminte în interior:

 1. Puneți o cantitate mică de produs pe o cârpă sau un burete.
 2. Curățați compartimentul pentru detergent al mașinii dvs. de spălat, clătiți-l și puneți-l la loc.
 3. Puneți un jet de produs pe garnitura de cauciuc și, folosind un burete de curățat, distribuiți-l bine, inclusiv în partea de jos a acestei componente a mașinii. Lăsați lichidul să acționeze timp de 5 minute.
 4. Puneți lichidul rămas în recipient în compartimentul pentru detergent.
 5. Porniți mașina de spălat goală, fără rufe înăuntru. Alegeți un program lung și o temperatură de 60 oC. Nu selectați prespălare și nu adăugați detergent. După terminarea ciclului de spălare, curățați toate resturile de produs de pe garniturile ușii folosind o cârpă sau un burete.

Îmi pot dezinfecta mașina de spălat rufe în același timp?

Folosind produsul specific pentru igiena mașinii de spălat pe care l-am menționat, nu este nevoie să utilizați înălbitor sau orice altă substanță dezinfectantă pentru a elimina mirosul neplăcut. Prin urmare, este cel mai simplu mod de a dezinfecta mașina de spălat, astfel încât să puteți spăla rufele sau orice alt articol textil delicat știind că nu se va impregna cu mirosuri neplăcute de umezeală.

Cât de des ar trebui să curăț mașina de spălat rufe?

Puteți repeta acest proces aproximativ la fiecare 3 luni pentru a menține rezultatele. Cu toate acestea, dacă mașina dvs. de spălat emite un miros foarte persistent, poate fi necesar să repetați procesul descris pentru a elimina complet mirosul neplăcut înainte de a trece la faza de întreținere.

Pot elimina mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe cu bicarbonat de sodiu sau oțet? 

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt substanțe care pot servi la îmbunătățirea sau disimularea mirosurilor neplăcute, dar nu atacă problema la rădăcină, deoarece nu elimină bacteriile care provoacă mirosul. Din acest motiv, putem considera ca eliminarea mirosului neplăcut din mașina de spălat cu oțet sau bicarbonat de sodiu este doar o soluție temporară. Pentru un tratament de lungă durată și eficient, cel mai bine este să folosiți produse dezinfectante specifice pentru mașini de spălat rufe, precum Sanytol Soluție pentru mașina de spălat.

elimină mirosul neplăcut din mașina de spălat

Cum se previne mirosul neplăcut din mașina de spălat rufe?

Pe lângă folosirea unui produs specific pentru eliminarea mirosului neplăcut din mașina de spălat rufe, puteți lua și o serie de măsuri de igienă care vă vor ajuta să preveniți apariția acestuia. Le trecem în revistă pe cele mai importante:

 • Folosiți detergenți potriviți pentru mașini de spălat rufe și conform instrucțiunilor producătorului. Nu exagerați cantitatea.
 • Evitați depozitarea rufelor umede cu murdărie grosieră în coșul de rufe sau în tamburul mașinii de spălat.
 • Spălați din când în când cu apă fierbinte pentru a facilita eliminarea germenilor care pot declanșa mirosul neplăcut.
 • Scoateți rufele imediat după terminarea programului, ca să nu apară miros de mucegai în mașina de spălat.
 • Utilizați un produs dezinfectant pentru textile care elimină complet bacteriile din rufe, precum Sanytol Dezinfectant pentru haine, care funcționează chiar și la temperaturi scăzute.
 • Aerisiți tamburul mașinii de spălat și compartimentele pentru detergent după fiecare utilizare. Puteți usca interiorul tamburului cu o cârpă absorbantă pentru a îndepărta excesul de apă.
 • Curățați în mod regulat componentele mașinii de spălat, cum ar fi sertarul pentru detergent, filtrul, garnitura ușii etc.