Cum să curățați și să dezinfectați casa 

Să ne simțim în siguranță în casa noastră este esențial, dar există diverse aspecte care afectează modul în care ne simțim în propria noastră casă. De exemplu, ordinea sau o bună curățenie și dezinfectare sunt aspecte cheie pentru aceasta. În acest articol vă explicăm cum să curățați și să dezinfectați temeinic casa în funcție de zonă sau situație.

Cum să curățați și să dezinfectați casa

Ce tip de curățenie să faceți și cât de des?

În mod ideal, ar trebui să faceți curat în casă mai mult de o dată pe săptămână și să folosiți produse specifice, care asigură nu numai curățarea, ci și dezinfecția eficientă, precum gama SANYTOL, care oferă produse specifice pentru toate încăperile casei și siguranța că elimină 99,9% din germeni. Cu toate acestea, fiecare zonă necesită propriile sale abordări în funcție de caracteristicile sale.

Dezinfectarea diverselor zone 

  • Holul de la intrare: eliminați praful care se acumulează de obicei pe covorașul de la intrare, pe clanțe și mobilier. Curățați și dezinfectați suprafețele și mânerele mobilei, pe care le atinge toată lumea din casă. Încercați să le curățați cu un produs care nu doar curăță, ci și dezinfectează, astfel încât curățarea va fi completă, mai ușoară și mai rapidă. Puteți utiliza Sanytol Soluție de curățat universală, Dezinfectant, care curăță și elimină bacteriile, ciupercile și virusurile. În plus, neutralizează alergenii precum acarienii de praf.
  • Bucătăria: este una dintre cele mai importante încăperi, deoarece acolo depozităm și pregătim alimentele și acolo se acumulează cel mai mult murdăria și grăsimile. Vă recomandăm nu numai să curățați, ci și să dezinfectați zilnic suprafețele (blaturi, aragaz, chiuvete, tocătoare etc.), deoarece bucătăria și suprafețele acesteia pot fi o sursă de contaminare amestecată. Nu uitați să curățați și să dezinfectați în mod regulat atât cămara, cât și frigiderul: verificați dacă există resturi de mâncare și dacă acestea sunt în stare bună sau nu. Atât pentru curățarea și dezinfectarea zilnică, cât și pentru curățarea obiectelor și a zonelor în care există alimente, puteți folosi Sanytol Dezinfectant degresant bucătărie, care nu este doar un degresant dezinfectant eficient, ci și un produs potrivit pentru zonele aflate în contact cu alimentele. Nu uitați să schimbați des cârpele și bureții de vase. Este un bun obicei să le dezinfectați pe acestea la sfârșitul zilei pentru a preveni acumularea germenilor care pot fi transferați pe alte suprafețe atunci când îi utilizați.
  • Baia: este o sursă majoră de acumulare de germeni, în special toaleta și dușul. Curățați și dezinfectați des toate suprafețele cu un produs specific care vă ajută să întrețineți curățenia în baie ușor și confortabil, precum Sanytol Dezinfectant soluție de curățat baie, care are acțiune anticalcar și previne apariția mucegaiului. Aerisiți încăperea cât mai mult posibil, schimbați și spălați prosoapele, precum și covorașele de baie în mod regulat. Pentru a spăla textilele de baie și a elimina complet mirosurile neplăcute, puteți folosi un produs specific, precum dezinfectantul de haine Sanytol Dezinfectant textil, care elimină mirosurile neplăcute și dezinfectează de la 20 ºC.
  • Dormitoarele: aerisiți-le în fiecare zi, spălați des lenjeria de pat (o dată pe săptămână), îndepărtați praful de pe suprafețe precum mobilierul și podeaua și curățați și dezinfectați relativ des pernele, pernițele și salteaua. Dormitorul este un loc unde tind să se acumuleze mulți acarieni. Puteți folosi spray dezinfectant Sanytol Spray dezinfectant dezodorizant aer, suprafețe și textile pentru a dezinfecta țesăturile nelavabile precum saltele, perne etc. precum și pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din dulapuri sau atmosferă. Pentru a dezinfecta cearșafurile și alte textile puteți folosi un produs specific, precum dezinfectantul de haine Sanytol Dezinfectant textil, care elimină mirosurile neplăcute și dezinfectează chiar și cu apă rece (20 ºC). 
  • Camera de zi: aspirați canapelele și covoarele, ștergeți praful de pe mobilier și podea, spălați husele și draperiile. Pentru a dezinfecta canapele sau covoare puteti folosi Sanytol Dezodorizant textil sau Sanytol spray dezinfectant dezodorizant aer, suprafețe și textile, eliminând complet mirosurile neplăcute și a lăsa un miros plăcut.
dezinfectați casa

Dezinfectarea în casele unde există o persoană bolnavă

Dacă în casă există o persoană care suferă de o boală contagioasă, igiena și dezinfectarea sunt foarte importante, deoarece aceste boli se transmit de obicei prin contact direct și indirect, prin obiecte care ar putut fi contaminate. Prin urmare, este important să folosiți produse care elimină microbii, precum cele marca SANYTOL, pentru a limita riscul de contaminare. Trebuie să de dezinfecteze des suprafețele și încăperile care ar fi putut fi în contact cu persoana bolnavă (baie, bucătărie, textile etc.).