Pentru a putea obţine o igienă corectă în locuinţă, este important să ştii cum să o dezinfectezi, insistând pe zonele care sunt de obicei cele mai contaminate, pentru a optimiza timpul şi a face o dezinfecţie mai profundă acolo unde este mai necesar.
Cele 9 zone mai contaminate din casă, conform unui studiu efectuat de UB:
- Vasul de toaletă este zona cea mai contaminată din casă deoarece este zona casei cu o mai mare încărcătură bacteriană.
- Bureții şi cârpele de bucătărie. Pot acumula tot atâtea microorganisme ca şi vasul de toaletă şi sunt dezinfectate în mod corect doar în 20% din locuinţe. Sunt mari transmiţători de microorganisme spre alte suprafeţe care sunt deja curate.
- Chiuveta din bucătărie, pe de altă parte, poate ajunge să conţină de 100.000 de ori mai mulţi germeni decât chiuveta din baie şi se află în contact constant cu alimentele noastre.
- Pe robineţi, căzi de baie şi garniturile de cauciuc ale maşinilor de spălat apare așa-numitul “biofilm”, format pornind de la acumularae diferitelor bacterii şi care are o mare putere de contaminare. Nu rataţi sa vedeţi postarea noastră cu privire la modul de curăţare a căzii de baie în doi paşi.
- Ştiai că periuţele de dinţi şi paharele lor găzduiesc o infinitate de germeni? Dezinfecţiea acestora este foarte urgentă deoarece le introducem direct în gura noastră. Microorganismele periuţelor de dinţi sunt cauza cariilor sau a herpesurilor.
- Tocătorul şi cuţitele pot genera un lanţ de contaminare încrucişată care să afecteze alimentele şi organismul nostru. Dacă folosim, de exemplu, aceeaşi tablă de tăiat pentru pui şi apoi pentru salata verde pentru a pregăti o salată, o vom contamina pe aceasta ultima cu patogenii pe care îi conţine carnea crudă.
- Utilizarea frecventă a aparatelor tehnologice care ne înconjoară, cum sunt calculatoarele, face ca acestea să fie contaminate cu mai mult de 450 bacterii pe tastă. A mânca aproape de calculator, de exemplu, favorizează creşterea microorganismelor.
- Mobilierul şi clanţele contribuie mult la transmiterea gripei şi a altor virusuri respiratorii.
- Jucăriile şi accesoriile pentru copii pot să fie contaminate, de asemenea. Dacă doreşti să ştii cum să dezinfectezi jucăriile bebeluşului tău, îţi recomandăm să citeşti postarea noastră specifică.
Pentru toate aceste cazuri este important să ai la îndemână produsele tale dezinfectante Sanytol pentru locuinţă. Mai ales, nu trebuie să-ţi lipsească niciodată Sprayul Dezinfectant Universal Multisuprafete pentru a putea ataca oricare din aceste zone într-un mod rapid şi eficace.
Este uşor să ştii cum să dezinfectezi una locuinţa odată ce cunoşti zonele cele mai contaminate ale locuinţei şi, astfel, să poţi pune capăt germenii şi bacteriile ce pot exista.