Cum se elimină acarienii și pleoșnițele de pat din saltea pentru a reduce alergiile

Vă întrebați cum să eliminați acarienii din saltea? Aceste microorganisme arahnidice se găsesc de obicei în praf și țesături, în special în cele care rămân mult timp nemișcate, cum sunt tapițeria, covoarele, pernele sau chiar salteaua. Acarienii fac parte din mediul nostru normal și, deși nu putem schimba acest lucru, cu o igienă adecvată, le putem reduce prezența. Mai jos vă explicăm cum să eliminați acarienii din saltea pentru a reduce alergiile.

Cum se elimină acarienii și pleoșnițele din saltea

Cum se elimină acarienii și pleoșnițele din saltea 

Acarienii și pleoșnițele pot fi eliminați din saltea stabilind o rutină de curățare, ținând cont de faptul că salteaua este unul dintre locurile în care se pot acumula cel mai ușor, deoarece aceștia preferă locurile calde și umede. În continuare, vom vedea că, pentru a elimina acarienii din saltele, constanța si periodicitatea sunt importante, îngreunându-le astfel condițiile de viață.

Unde se acumulează acarienii?

Acarienii se acumulează mai ales în textilele care nu se mișca mult sau sunt schimbate mai rar. Din acest motiv, de obicei se concentrează pe pernă și, mai ales, pe saltea, unde profită de căldura și umiditatea corpului nostru.

Cum se elimină acarienii

  1. Aerisirea dormitorului este esențială. Deschideți fereastra câteva minute în fiecare dimineață, deoarece este un mod de a reduce atât temperatura, cât și umiditatea mediului ambiant. În zonele foarte umede, poate fi recomandabil să folosiți și un dezumidificator. Dacă soarele bate direct pe saltea este mult mai bine, deoarece reduce umiditatea și populația de acarieni.
  1. Aerisiți patul. Îndepărtați cearșaful și pilota sau pătura și lăsați salteaua neacoperită ca să piardă căldura și umiditatea pe care le-a acumulat în timpul nopții. Nu faceți patul până când nu s-a răcit.
  1. Schimbați cearșafurile în mod regulat și spălați-le cu apă fierbinte, peste 60 ºC. Acarienii se hrănesc cu pielea moartă care rămâne pe acestea, motiv pentru care este important să se mențină o bună igienă și să nu lase surse de hrană la îndemâna acestor animale. Puteți folosi un produs dezinfectant pentru îmbrăcăminte, precum Sanytol Dezinfectant textil, care vă ajută să reduceți germenii și mirosurile neplăcute din toate tipurile de textile.
  1. Puteți folosi o husă antiacarieni pentru saltea. Acest lucru previne contactul direct dintre corpul dvs. și aceste microorganisme și reduce cantitatea de căldură și umiditate care ajunge la saltea. Pentru ca aceasta să fie eficientă, amintiți-vă că trebuie să o spălați des, urmând instrucțiunile producătorului.
  1. Faceți periodic curățenie generală în cameră. Acest lucru împiedică acumularea acarienilor pe alte suprafețe și ajungerea lor în pat. Îndepărtați praful de pe mobilier cu o cârpă umedă și aspirați bine covoarele și mochetele. Puteți folosi un produs, cum ar fi Sanytol Soluție de curățat universală, dezinfectant, care dezinfectează și neutralizează alergenii acarienilor care se pot afla pe suprafețele din cameră.
  1. Există produse care elimină acarienii din saltea. Pentru a-i elimina complet, este nevoie de un acaricid specific. Nu ar trebui însă să fie singurul instrument împotriva acarienilor, mai ales în cazul persoanelor cu alergii, deoarece acestea pot fi declanșate atât de fecalele acarienilor, cât și de acarienii morți. Sanytol spray dezinfectant dezodorizant aer, suprafețe și textile este conceput pentru a dezinfecta țesăturile nelavabile precum saltelele, neutralizând alergenii generați de acarieni și ajutând la controlul reacțiilor alergice la persoanele sensibile.
elimină acarienii și pleoșnițele din saltea

Cât de des se îndepărtează acarienii

Pentru a elimina acarienii din saltea se recomandă să se aerisească la fiecare 2-4 săptămâni, iar cearșafurile și husele saltelelor să se schimbe la fiecare 7-15 zile. Aceste intervale depind și de condițiile meteorologice, precum și de intensitatea alergiei. Aerisirea camerei trebuie făcută zilnic, iar curățenia generală depinde de caracteristicile dormitorului, dar, în orice caz, nu trebuie să lăsăm praful să se acumuleze pe mobilier.